Parmice s lanýži

Ingredience


Hovězí vývar základní 120 ml
Lanýž 150 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Česnek 2 stroužek
Olej olivový 50 ml
Parmice 300 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Parmice očistíme, nařízneme na hřbetu od hlavy až k ocasu, osolíme, opepříme, potřeme olejem a ugrilujeme z obou stran.
  2. Lanýže očistíme a nakrájíme na plátky. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme plátky lanýžů, osolíme, opepříme, orestujeme půl minuty, podlijeme troškou vývaru, podusíme 2 minuty a odstavíme.
  3. Talíře potřeme prolisovaným česnekem, vyskládáme na ně porce ryby, poklademe plátky lanýžů a polijeme troškou šťávy od lanýžů.