Parmice s lanýži
Ingredience
Hovězí vývar základní |
120 ml |
Lanýž |
150 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový |
50 ml |
Parmice |
300 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Parmice očistíme, nařízneme na hřbetu od hlavy až k ocasu, osolíme, opepříme, potřeme olejem a ugrilujeme z obou stran.
- Lanýže očistíme a nakrájíme na plátky. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme plátky lanýžů, osolíme, opepříme, orestujeme půl minuty, podlijeme troškou vývaru, podusíme 2 minuty a odstavíme.
- Talíře potřeme prolisovaným česnekem, vyskládáme na ně porce ryby, poklademe plátky lanýžů a polijeme troškou šťávy od lanýžů.