Mořský jazyk Colbert
Ingredience
Brambory vařené |
900 g |
Citronová šťáva |
25 ml |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mořský jazyk |
1000 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Omáčka tatarská |
200 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 80 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rybu dobře očistíme, odřízneme černou kůži a nařízneme rybu na hřbetu od hlavy až k ocasu. Rybu naporcujeme a na hodinu namočíme do mléka.
- Porce ryby vyjmeme z mléka, do dutin vložíme kousky másla, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a kousky ryby usmažíme dozlatova. Na talířích porce ryby pokapeme citronovou šťávou. Takto upravená ryba je velmi šťavnatá.
- Rybu podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.