Mořský jazyk Colbert

Ingredience


Brambory vařené 900 g
Citronová šťáva 25 ml
Máslo čerstvé 200 g
Mléko polotučné 500 ml
Mořský jazyk 1000 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Omáčka tatarská 200 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Strouhanka 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu dobře očistíme, odřízneme černou kůži a nařízneme rybu na hřbetu od hlavy až k ocasu. Rybu naporcujeme a na hodinu namočíme do mléka.
  2. Porce ryby vyjmeme z mléka, do dutin vložíme kousky másla, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
  3. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a kousky ryby usmažíme dozlatova. Na talířích porce ryby pokapeme citronovou šťávou. Takto upravená ryba je velmi šťavnatá.
  4. Rybu podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.