Mořský jazyk na grilu s tatarskou omáčkou
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
600 g |
Citrony |
1 ks |
Mořský jazyk |
900 g |
Olej olivový |
50 ml |
Omáčka rybí |
50 ml |
Omáčka tatarská |
300 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou oškrábeme. Podél páteře rybu nařízneme od hlavy až k ocasu. Osolíme a opepříme i zevnitř, potřeme olivovým olejem a položíme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran a přitom rybu potíráme olejem. Kousky bílého chleba opečeme na grilu společně s rybou.
- Rybu dáme na oválný talíř, posypeme posekanou petrželkou, ozdobíme plátky citronu a podáváme s tatarskou omáčkou, do které můžeme přimíchat trochu rybí pikantní omáčky. Omáčku nalijeme do omáčníku. Opečený chléb servírujeme v košíku na pečivo.