Mořský jazyk na grilu s tatarskou omáčkou

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 600 g
Citrony 1 ks
Mořský jazyk 900 g
Olej olivový 50 ml
Omáčka rybí 50 ml
Omáčka tatarská 300 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou oškrábeme. Podél páteře rybu nařízneme od hlavy až k ocasu. Osolíme a opepříme i zevnitř, potřeme olivovým olejem a položíme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran a přitom rybu potíráme olejem. Kousky bílého chleba opečeme na grilu společně s rybou.
  2. Rybu dáme na oválný talíř, posypeme posekanou petrželkou, ozdobíme plátky citronu a podáváme s tatarskou omáčkou, do které můžeme přimíchat trochu rybí pikantní omáčky. Omáčku nalijeme do omáčníku. Opečený chléb servírujeme v košíku na pečivo.