Plátky z kambaly s chřestem

Ingredience


Chřest bílý 1 ks
Kambala 600 g
Olej olivový 120 ml
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest omyjeme a nakrájíme. Hlavičky necháme vcelku a vaříme odděleně od stonků. Hlavičky v páře, na dvouch lžicích oleje a trochou soli, stonky 10 minut v dostatečném množství mírně osolené vody. Stonky scedíme a rozmixujte se 4 lžícemi oleje a trochou soli.
  2. Vytřeme olejem pekáč, vložíme plátky osolených a opepřených ryb, zalijeme bílým vínem. Pekáč přikryjeme hliníkovou fólií a necháme asi 10 minut v předehřáté troubě na 180°C. Plátky rybího masa přemístíme na servírovací mísu, přidáme chřestovou kaši, ozdobíme hlavičkami chřestu a hotový horký pokrm podáváme.