Plátky z kambaly s chřestem
Ingredience
Chřest bílý |
1 ks |
Kambala |
600 g |
Olej olivový |
120 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest omyjeme a nakrájíme. Hlavičky necháme vcelku a vaříme odděleně od stonků. Hlavičky v páře, na dvouch lžicích oleje a trochou soli, stonky 10 minut v dostatečném množství mírně osolené vody. Stonky scedíme a rozmixujte se 4 lžícemi oleje a trochou soli.
- Vytřeme olejem pekáč, vložíme plátky osolených a opepřených ryb, zalijeme bílým vínem. Pekáč přikryjeme hliníkovou fólií a necháme asi 10 minut v předehřáté troubě na 180°C. Plátky rybího masa přemístíme na servírovací mísu, přidáme chřestovou kaši, ozdobíme hlavičkami chřestu a hotový horký pokrm podáváme.