Karbanátky s jarní cibulkou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Maso mleté - mix |
500 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
300 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mleté maso se slaninou nakrájenou na kostičky, nadrobno nakrájenou cibulí a jarní cibulkou, prolisovaným česnekem, na kostičky nakrájenou žemlí navlhčenou mlékem, 1 vejcem, mlékem a majoránkou. Vše promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku. Směs osolíme a opepříme.
- Z masové hmoty tvarujeme karbanátky. Obalíme je v hladké mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance.
- Karbanátky smažíme na pánvi na oleji a po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.