Karbanátky s jarní cibulkou

Karbanátky s jarní cibulkou - obrázek

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Maso mleté - mix 500 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 300 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 50 g
Strouhanka 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mleté maso se slaninou nakrájenou na kostičky, nadrobno nakrájenou cibulí a jarní cibulkou, prolisovaným česnekem, na kostičky nakrájenou žemlí navlhčenou mlékem, 1 vejcem, mlékem a majoránkou. Vše promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku. Směs osolíme a opepříme.
  2. Z masové hmoty tvarujeme karbanátky. Obalíme je v hladké mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance.
  3. Karbanátky smažíme na pánvi na oleji a po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce.
  4. Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.