Polévka kedlubnová krémová
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Kedlubna |
2 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozpuštěném másle necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli a oloupané kedlubny nakrájené na kousky. Vše zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka.
- Uvařenou zeleninu prolisujeme nebo rozmixujeme, vrátíme ji do polévky a přidáme špetku muškátu.
- Nakonec polévku posypeme sekanou petrželovou natí nebo jemně nasekanou čerstvou kedlubnovou natí.