Polévka kedlubnová krémová

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Hovězí vývar základní 1 l
Kedlubna 2 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Muškátový květ 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpuštěném másle necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli a oloupané kedlubny nakrájené na kousky. Vše zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka.
  2. Uvařenou zeleninu prolisujeme nebo rozmixujeme, vrátíme ji do polévky a přidáme špetku muškátu.
  3. Nakonec polévku posypeme sekanou petrželovou natí nebo jemně nasekanou čerstvou kedlubnovou natí.