Mořský jazyk Lutetia
Ingredience
Lanýž |
100 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mořský jazyk |
400 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 16% (pochoutková) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Mořský jazyk očistíme, odřízneme černou kůži, bílou oškrábeme.
- Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, rybu osolíme, opepříme i zevnitř a vložíme do pekáčku. Rybu kolem dokola obložíme plátky lanýžů a žampionů, pokropíme vodou a dáme zapéct. Občas rybu pokapeme máslem, ve kterém se peče. Pečeme v předehřáté troubě 12 minut. Rybu vyndáme z pekáče na oválný talíř, do pekáčku nalijeme smetanu a promícháme se šťávou a houbami. Vzniklou omáčkou rybu na talíři přelijeme.