Mořský jazyk Lutetia

Ingredience


Lanýž 100 g
Máslo čerstvé 60 g
Mořský jazyk 400 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana 16% (pochoutková) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 150 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mořský jazyk očistíme, odřízneme černou kůži, bílou oškrábeme.
  2. Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, rybu osolíme, opepříme i zevnitř a vložíme do pekáčku. Rybu kolem dokola obložíme plátky lanýžů a žampionů, pokropíme vodou a dáme zapéct. Občas rybu pokapeme máslem, ve kterém se peče. Pečeme v předehřáté troubě 12 minut. Rybu vyndáme z pekáče na oválný talíř, do pekáčku nalijeme smetanu a promícháme se šťávou a houbami. Vzniklou omáčkou rybu na talíři přelijeme.