Mořský jazyk na červeném víně
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
50 g |
Jíška instantní |
5 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mořský jazyk |
1000 g |
Pepř černý celý |
4 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu dobře očistíme, černou kůži odřízneme a bílou kůži oškrábeme. Podél hřbetu rybu nařízneme, osolíme a opepříme i zevnitř.
- Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj rybu. Přisypeme cibuli pokrájenou na kolečka, posekanou petrželku, pár kuliček celého pepře a bobkový list.
- Podlijeme vínem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 12 až 15 minut.
- Rybu vyjmeme na oválný talíř, šťávu přecedíme přes sítko, zahustíme jíškou a vmícháme velkou lžíci čerstvého másla.
- Omáčkou rybu přelijeme.