Mořský jazyk na červeném víně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 50 g
Jíška instantní 5 g
Máslo čerstvé 80 g
Mořský jazyk 1000 g
Pepř černý celý 4 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu dobře očistíme, černou kůži odřízneme a bílou kůži oškrábeme. Podél hřbetu rybu nařízneme, osolíme a opepříme i zevnitř.
  2. Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj rybu. Přisypeme cibuli pokrájenou na kolečka, posekanou petrželku, pár kuliček celého pepře a bobkový list.
  3. Podlijeme vínem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 12 až 15 minut.
  4. Rybu vyjmeme na oválný talíř, šťávu přecedíme přes sítko, zahustíme jíškou a vmícháme velkou lžíci čerstvého másla.
  5. Omáčkou rybu přelijeme.