Špagety se sójovým masem
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Jogurt bílý |
200 g |
Majoránka |
1 špetka |
Mrkev kořen |
1 ks |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sójové kostky |
400 g |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
40 g |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
- Sójové maso pokapeme sójovou omáčkou a zalijeme vývarem ze špaget. Necháme chvíli stát.
- Na jedné lžíci sádla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, papriku, sójové maso a sůl. Přilijeme tolik vody, aby vznikla hustá omáčka.
- Odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou petržel a prolisovaný česnek s bílým jogurtem. Okořeníme nasekanou bazalkou, tymiánem a majoránkou.
- Omáčku nalijeme na uvařené špagety a pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.