Špagety se sójovým masem

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Jogurt bílý 200 g
Majoránka 1 špetka
Mrkev kořen 1 ks
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sójové kostky 400 g
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 40 g
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
  2. Sójové maso pokapeme sójovou omáčkou a zalijeme vývarem ze špaget. Necháme chvíli stát.
  3. Na jedné lžíci sádla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, papriku, sójové maso a sůl. Přilijeme tolik vody, aby vznikla hustá omáčka.
  4. Odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou petržel a prolisovaný česnek s bílým jogurtem. Okořeníme nasekanou bazalkou, tymiánem a majoránkou.
  5. Omáčku nalijeme na uvařené špagety a pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.