Polévka zelná
Ingredience
Brambory vařené |
3 ks |
Cibule |
0.5 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
150 g |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelí nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.
- Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na sádle. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky, osmahneme, zaprášíme moukou a necháme dozlatova vysmahnout.
- Vařené brambory prolisujeme, zamícháme je do vývaru a nalijeme na maso.
- Nakonec přidáme uvařené a okapané zelí, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
- Zelnou polévku podáváme s opečenými plátky žemle.