Polévka zelná

Ingredience


Brambory vařené 3 ks
Cibule 0.5 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 150 g
Vývar z hovězích kostí 1 l
Zelí hlávkové bílé 1 ks
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.
  2. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na sádle. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky, osmahneme, zaprášíme moukou a necháme dozlatova vysmahnout.
  3. Vařené brambory prolisujeme, zamícháme je do vývaru a nalijeme na maso.
  4. Nakonec přidáme uvařené a okapané zelí, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
  5. Zelnou polévku podáváme s opečenými plátky žemle.