Datlové jednohubky plněné kozím sýrem

Ingredience


Anglická slanina 15 plátek
Datle 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr kozí 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chemicky neošetřený pomeranč dobře omyjeme a nastrouháme část kůry. Šťávu z pomeranče vylisujeme a dáme stranou.
  2. Kozí sýr nakrájíme na menší proužky.
  3. Datle vypeckujeme a plníme vždy kouskem sýra a špetkou pomerančové kůry.
  4. Naplněné datle osolíme, opepříme a každou zavineme do plátku slaniny.
  5. Plněné datle se slaninou klademe na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180°C 10-15 minut.
  6. Podáváme horké, pokapané pomerančovou šťávou.