Mořský jazyk Mornay
Ingredience
Bešamel |
250 ml |
Brambory pečené |
900 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mořský jazyk |
1000 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gruyére |
60 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 22 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu dobře očistíme, zbavíme ji černé kůže, bílou kůži oškrábeme. Hlavu našikmo odřízneme.
- Rybu naporcujeme a vložíme do hrnce s máslem a vodou. Lehce osolíme a vaříme 10 minut.
- Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj porce ryby, zalijeme bešamelem, který jsme rozmíchali se šťávou, co zbyla z ryby v hrnci.
- Rybu zasypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct.
- Pečeme 12 minut a podáváme s pečeným bramborem.