Mořský jazyk Mornay

Ingredience


Bešamel 250 ml
Brambory pečené 900 g
Máslo čerstvé 80 g
Mořský jazyk 1000 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gruyére 60 g
Sýr Parmezán 60 g
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu dobře očistíme, zbavíme ji černé kůže, bílou kůži oškrábeme. Hlavu našikmo odřízneme.
  2. Rybu naporcujeme a vložíme do hrnce s máslem a vodou. Lehce osolíme a vaříme 10 minut.
  3. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj porce ryby, zalijeme bešamelem, který jsme rozmíchali se šťávou, co zbyla z ryby v hrnci.
  4. Rybu zasypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct.
  5. Pečeme 12 minut a podáváme s pečeným bramborem.