Mořský jazyk Murat

Ingredience


Artyčoky 300 g
Brambory 300 g
Máslo čerstvé 120 g
Mořský jazyk 1000 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mořský jazyk očistíme, odřízneme černou kůži, ostatní oškrábeme. Hlavu šikmo odřízneme a zbytek ryby naporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a kousky ryby na něm usmažíme dozlatova. Rybu vyndáme a udržujeme v teple. Ke zbytku másla na pánvi přidáme 2 lžíce čerstvého másla, rozehřejeme a přisypeme na kostičky pokrájené brambory a spodní části artyčoků. Smažíme 8 až 10 minut doměkka.
  3. Na talíře rozdělíme porce ryby, přiložíme brambory a artyčoky, přelijeme zbylým máslem z pánve.