Rýžový salát s krůtím masem
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Hlíva ústřičná |
120 g |
Hrášek |
460 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Krůtí prsa |
230 g |
Olej kukuřičný |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pistácie |
0.5 hrnek |
Rýže Basmati |
0.333333 hrnek |
Rýže loupaná |
94.7 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
1600 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kuřecího vývaru odebereme a odložíme 3 lžíce, zbývající vývar přivedeme k varu.
- Přidáme rýži a vaříme ji 30 minut doměkka. Zbývající tekutinu slijeme, rýži necháme mírně vychladnout.
- Na pánvi si rozehřejeme 3 lžíce oleje a opékáme maso na středně silném ohni za stálého obracení 4 minuty.
- Maso odložíme a na pánvi krátce opečeme lusky cukrového hrášku a hlívu ústřičnou.
- Přilijeme vývar, přivedeme k varu, pánev zakryjeme pokličkou a hrášek s houbami 4 minuty dusíme. Směs dáme na mísu a necháme mírně vychladnout.
- Rýži, maso, hrášek, hlívu ústřičnou, pistácie, koriandr a česnekovou pažitku důkladně promícháme, osolíme a opepříme, pokapeme zbývajícím kukuřičným olejem, octem a ozdobíme pažitkou. Salát podáváme teplý.