Rýžový salát s krůtím masem

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Hlíva ústřičná 120 g
Hrášek 460 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Krůtí prsa 230 g
Olej kukuřičný 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pistácie 0.5 hrnek
Rýže Basmati 0.333333 hrnek
Rýže loupaná 94.7 g
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 1600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kuřecího vývaru odebereme a odložíme 3 lžíce, zbývající vývar přivedeme k varu.
  2. Přidáme rýži a vaříme ji 30 minut doměkka. Zbývající tekutinu slijeme, rýži necháme mírně vychladnout.
  3. Na pánvi si rozehřejeme 3 lžíce oleje a opékáme maso na středně silném ohni za stálého obracení 4 minuty.
  4. Maso odložíme a na pánvi krátce opečeme lusky cukrového hrášku a hlívu ústřičnou.
  5. Přilijeme vývar, přivedeme k varu, pánev zakryjeme pokličkou a hrášek s houbami 4 minuty dusíme. Směs dáme na mísu a necháme mírně vychladnout.
  6. Rýži, maso, hrášek, hlívu ústřičnou, pistácie, koriandr a česnekovou pažitku důkladně promícháme, osolíme a opepříme, pokapeme zbývajícím kukuřičným olejem, octem a ozdobíme pažitkou. Salát podáváme teplý.