Pečený losos se zázvorem

Ingredience


Asijská omáčka 90 ml
Česnek 2 stroužek
Losos - filety 685 g
Med včelí 20 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Sezam - semena 1 hrst
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zázvor s česnekem oloupeme, nastrouháme a dáme do misky.
  2. Přidáme Asijskou omáčku, sezamový olej s medem a všechny přísady dobře promícháme, dokud se nespojí. Rybu necháme v marinádě naloženou 30 - 45 minut.
  3. Předehřejeme troubu na 170°C. Olivovým olejem vymažeme zapékací mísu a položíme do ní rybu kůží dolů. Zbylou marinádu si dáme stranou. Bez otáčení pečeme 7 - 10 minut. Pravidelně potíráme zbylou marinádou. Jestli je ryba hotová, ověříme pomocí vidličky - maso by se mělo dát snadno oddělit.
  4. Hotovou rybu dáme na talíře a posypeme ji nasucho opraženými sezamovými semínky.