Pečený losos se zázvorem
Ingredience
Asijská omáčka |
90 ml |
Česnek |
2 stroužek |
Losos - filety |
685 g |
Med včelí |
20 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Sezam - semena |
1 hrst |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Zázvor s česnekem oloupeme, nastrouháme a dáme do misky.
- Přidáme Asijskou omáčku, sezamový olej s medem a všechny přísady dobře promícháme, dokud se nespojí. Rybu necháme v marinádě naloženou 30 - 45 minut.
- Předehřejeme troubu na 170°C. Olivovým olejem vymažeme zapékací mísu a položíme do ní rybu kůží dolů. Zbylou marinádu si dáme stranou. Bez otáčení pečeme 7 - 10 minut. Pravidelně potíráme zbylou marinádou. Jestli je ryba hotová, ověříme pomocí vidličky - maso by se mělo dát snadno oddělit.
- Hotovou rybu dáme na talíře a posypeme ji nasucho opraženými sezamovými semínky.