Marinované hovězí maso

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Ocet rýžový 2 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Sójové boby 1 polévková lžíce
Zázvor celý 1 polévková lžíce
Brokolice 230 g
Cibulka jarní 4 ks
Hovězí maso zadní 230 g
Kaštany vodní 230 g
Kukuřice 120 g
Olej arašídový (podzemnicový) 1 polévková lžíce
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso zbavíme veškerého tuku, nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Z namočených fermentovaných černých bobů slijeme vodu a boby rozmačkáme vidličkou. Přidáme ostatní suroviny na přípravu marinády a důkladně promícháme. Marinádou přelijeme maso a zamícháme. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. Maso necháme marinovat 6 hodin.
  2. Na pánvi rozehřejeme arašídový olej. Z masa slijeme marinádu a uchováme ji pro další použití. Maso opékáme na pánvi za stálého míchání asi 3 minuty. Potom je přeneseme na talíř. Na pánev dáme brokolici a kukuřičky a přidáme vodu. Pánev přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 5 minut.
  3. Na pánev ještě přidáme jarní cibulky a vodní kaštany a opékáme je za stálého míchání 2 minuty, potom přidáme maso a odloženou marinádu a za občasného míchání vše prohřejeme.