Marinované hovězí maso
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Ocet rýžový |
2 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Sójové boby |
1 polévková lžíce |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
Brokolice |
230 g |
Cibulka jarní |
4 ks |
Hovězí maso zadní |
230 g |
Kaštany vodní |
230 g |
Kukuřice |
120 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso zbavíme veškerého tuku, nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Z namočených fermentovaných černých bobů slijeme vodu a boby rozmačkáme vidličkou. Přidáme ostatní suroviny na přípravu marinády a důkladně promícháme. Marinádou přelijeme maso a zamícháme. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. Maso necháme marinovat 6 hodin.
- Na pánvi rozehřejeme arašídový olej. Z masa slijeme marinádu a uchováme ji pro další použití. Maso opékáme na pánvi za stálého míchání asi 3 minuty. Potom je přeneseme na talíř. Na pánev dáme brokolici a kukuřičky a přidáme vodu. Pánev přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 5 minut.
- Na pánev ještě přidáme jarní cibulky a vodní kaštany a opékáme je za stálého míchání 2 minuty, potom přidáme maso a odloženou marinádu a za občasného míchání vše prohřejeme.