Čokoládová jelítka
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Džem rybízový |
1 polévková lžíce |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Mandle |
100 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Utřeme žloutek, vejce a čokoládu, přidáme koření a strouhané mandle.
- Když je těsto příliš řídké, zahustíme je mletými piškoty.
- Do těsta zapracujeme džem a můžeme ještě přidat 20g sekaných mandlí.
- Na plechu s pečícím papírem tvoříme malá jelítka, konce ozdobíme kousky mandle, jako špejle u jelit.
- Potřeme bílkem a pečeme v mírné troubě.