Brokolicová minestrone s ančovičkami
Ingredience
Ančovičky konzervované |
50 g |
Brokolice |
300 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Orecchiette |
200 g |
Víno bílé |
45 ml |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek, chilli a 2 okapané nakládané ančovičky. Za stálého míchání smažíme 5 minut.
- Poté vmícháme rajčatový protlak, přilijeme víno, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě vaříme 15 minut.
- Přilijeme vývar, přidáme růžičky brokolice, těstoviny a uvedeme opět do varu. Za častého míchání vaříme 7 minut, až jsou těstoviny hotové. Podle chuti dokořeníme.
- Nastrouhaný sýr podáváme na talířku zvlášť.