Brokolicová minestrone s ančovičkami

Brokolicová minestrone s ančovičkami - obrázek

Ingredience


Ančovičky konzervované 50 g
Brokolice 300 g
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 0.5 ks
Cibule 1 ks
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 200 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Orecchiette 200 g
Víno bílé 45 ml
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek, chilli a 2 okapané nakládané ančovičky. Za stálého míchání smažíme 5 minut.
  2. Poté vmícháme rajčatový protlak, přilijeme víno, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě vaříme 15 minut.
  3. Přilijeme vývar, přidáme růžičky brokolice, těstoviny a uvedeme opět do varu. Za častého míchání vaříme 7 minut, až jsou těstoviny hotové. Podle chuti dokořeníme.
  4. Nastrouhaný sýr podáváme na talířku zvlášť.