Žemlovka s čokoládou

Ingredience


Chléb toastový 6 krajíc
Čokoláda hořká 60 g
Cukr třtinový 4 polévková lžíce
Kakao - prášek 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mléko plnotučné 600 ml
Mléko zahuštěné slazené 175 ml
Rýžový škrob 1 polévková lžíce
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zapékací mísu vytřeme tukem, chleba nakrájíme na čtverečky a dáme do mísy. Na ohni zahřejeme kondenzované mléko, 450 ml plnotučného mléka a 2 lžíce kakaa.
  2. Ušleháme dvě vejce, 2 lžíce cukru a směs vložíme do mléčné směsi. Vaječnou hmotu nalijeme na chleba a přikrytou mísu potravinářskou folií chladíme v lednici dvě hodiny.
  3. Pak směs v míse pečeme čtyřicet minut v troubě, pět minut necháme chladnout.
  4. Na ohni smícháme 60 g čokolády, 1 lžíci kakaa, 50 g másla, 2 lžíce cukru, 150 ml mléka a škrob. Omáčku nalijeme na hotovou žemlovku.