Žemlovka s čokoládou
Ingredience
Chléb toastový |
6 krajíc |
Čokoláda hořká |
60 g |
Cukr třtinový |
4 polévková lžíce |
Kakao - prášek |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
600 ml |
Mléko zahuštěné slazené |
175 ml |
Rýžový škrob |
1 polévková lžíce |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zapékací mísu vytřeme tukem, chleba nakrájíme na čtverečky a dáme do mísy. Na ohni zahřejeme kondenzované mléko, 450 ml plnotučného mléka a 2 lžíce kakaa.
- Ušleháme dvě vejce, 2 lžíce cukru a směs vložíme do mléčné směsi. Vaječnou hmotu nalijeme na chleba a přikrytou mísu potravinářskou folií chladíme v lednici dvě hodiny.
- Pak směs v míse pečeme čtyřicet minut v troubě, pět minut necháme chladnout.
- Na ohni smícháme 60 g čokolády, 1 lžíci kakaa, 50 g másla, 2 lžíce cukru, 150 ml mléka a škrob. Omáčku nalijeme na hotovou žemlovku.