Polévka celerová
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a polovinu uvaříme s kapkou citronové šťávy doměkka.
- Druhou polovinu celeru podusíme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme hovězím a celerovým vývarem a necháme povařit.
- Hotovou polévku ocedíme, přidáme nakrájený uvařený celer a zbytek celerového vývaru. Polévku okořeníme a ještě krátce povaříme.
- Nakonec polévku posypeme jemně nasekanou petrželovou nebo celerovou natí.