Sépie s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Mangold |
1 kg |
Olej olivový |
80 ml |
Petržel - nať |
20 g |
Rajčata |
350 g |
Sépie |
600 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a nasekáme petrželku. Oloupeme stroužek česneku a nasekáme. Očistíme sépie, odstraníme oči a zobáčky a vykucháme.Sépie vložíme se stroužkem česneku, papričkou, polovinou petrželky a olejem do pánve a pár minut na mírném plameni smažíme. Osolíme a zalijeme vínem. Víno necháme vyvařit. Přidáme sítem protlačená rajčata, osolíme a za častého míchání rajčata 15 minut podusíme.
- Očistíme listy mangoldu, omyjeme a povaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou. Scedíme, hrubě nasekáme a smažíme 2 minuty v pánvi na oleji s jedním oloupaným a lehce rozdrceným stroužkem česneku. Česnek vyhodíme a nasekané listy mangoldu přidáme k sépiím. Na mírném ohni za častého míchání vše ještě 5 minut podusíme. Oloupeme zbývající stroužky česneku a nasekáme. Než stáhneme hotový pokrm ze sporáku, posypeme ho nasekaným česnekem a zbývající petrželkou.