Borůvkový pudink s čokoládou

Borůvkový pudink s čokoládou - obrázek

Ingredience


Borůvky 120 g
Čokoláda hořká 120 g
Cukr třtinový 120 g
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Maliny 120 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Rum 20 ml
Sirup javorový 40 ml
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pudinkovou formu vytřeme trochou másla a vložíme ji do vodní lázně. Smícháme 120 g másla, třtinový cukr, dvě vejce, mouku, kypřicí prášek, kakao, borůvky, vložíme je do pudinkové formy a přikryjeme ji dvěma vrstvami alobalu. Formy povaříme hodinu v páře.
  2. Pět minut před koncem dáme do rendlíku čokoládu, javorový sirup, lžíci másla a rum, rozmícháme je dohladka. Pudinky zbavíme alobalu, obrátíme a polijeme čokoládovou omáčkou.
  3. Nakonec je ozdobíme borůvkami a malinami.