Smažené mušličky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Mušle slávky |
2 kg |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme stroužek česneku, podrtíme a dáme s olejem do prostorné pánve. Osmažíme na středním plameni, omyjeme dobře pročištěné mušličky. Jakmile bude česnek do zlatova, vhodíme mušličky do pánve. Opepříme a jakmile se otevřou, vyjmeme z pánve.
- Jemným sítkem přecedíme tekutinu v pánvi a nalijeme znovu do pánve. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku a vhodíme do pánve. Vše 5 minut povaříme. Přidáme mušličky, vše promícháme, zhasneme plamen a hotový pokrm podáváme na stůl.