Smažené mušličky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Mušle slávky 2 kg
Olej olivový 80 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme stroužek česneku, podrtíme a dáme s olejem do prostorné pánve. Osmažíme na středním plameni, omyjeme dobře pročištěné mušličky. Jakmile bude česnek do zlatova, vhodíme mušličky do pánve. Opepříme a jakmile se otevřou, vyjmeme z pánve.
  2. Jemným sítkem přecedíme tekutinu v pánvi a nalijeme znovu do pánve. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku a vhodíme do pánve. Vše 5 minut povaříme. Přidáme mušličky, vše promícháme, zhasneme plamen a hotový pokrm podáváme na stůl.