Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citrony |
0.5 ks |
Limetka |
1 ks |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
4 polévková lžíce |
Vepřové maso libové |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pomerančovou šťávu, červený vinný ocet a nakrájený česnek smícháme v misce a opepříme. Přidáme na plátky nakrájené vepřové maso, obrátíme je, aby bylo dobře pokryto marinádou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a maso necháme 3 hodiny v chladničce marinovat.
- Připravíme gremolatu. V misce smícháme petrželku, kůru z limetky a kůru z citronu, přidáme prolisovaný česnek, potom ji přikryjeme a uložíme do chladničky.
- Grilovací pánev potřeme olivovým olejem a rozehřejeme. Maso vyndáme z marinády a opékáme na silném ohni 5 minut po každé straně tak, aby bylo křehké a důkladně propečené. Marinádu uchováme.
- Marinádu nalijeme do kastrůlku a pozvolna vaříme asi 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Maso upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a navrch naneseme gremolatu. Ihned podáváme.