Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citrony 0.5 ks
Limetka 1 ks
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Ocet vinný červený 4 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová šťáva 4 polévková lžíce
Vepřové maso libové 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomerančovou šťávu, červený vinný ocet a nakrájený česnek smícháme v misce a opepříme. Přidáme na plátky nakrájené vepřové maso, obrátíme je, aby bylo dobře pokryto marinádou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a maso necháme 3 hodiny v chladničce marinovat.
  2. Připravíme gremolatu. V misce smícháme petrželku, kůru z limetky a kůru z citronu, přidáme prolisovaný česnek, potom ji přikryjeme a uložíme do chladničky.
  3. Grilovací pánev potřeme olivovým olejem a rozehřejeme. Maso vyndáme z marinády a opékáme na silném ohni 5 minut po každé straně tak, aby bylo křehké a důkladně propečené. Marinádu uchováme.
  4. Marinádu nalijeme do kastrůlku a pozvolna vaříme asi 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Maso upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a navrch naneseme gremolatu. Ihned podáváme.