Jehněčí maso se zeleninou po řecku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno madeira |
4 kávová lžička |
Cuketa |
1 ks |
Jehněčí maso |
500 g |
Jogurt nízkotučný |
120 g |
Lilek |
1 ks |
Máta |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Paprika červená |
1 ks |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Šalotka |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
266.6664 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté, nakrájené jehněčí maso dáme do misky. Suroviny na přípravu marinády smícháme. Marinádou přelijeme maso, obrátíme ho, překryjeme potravinářskou fólií a dáme na 8 hodin do chladničky. Potom maso vyjmeme, osušíme a odložíme. Marinádu uchováme.
- Na pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej, přidáme maso a opékáme 5 minut dozlatova. Přidáme papriku, rajčata, lilek, cuketu a šalotky, sůl a pepř. Připravíme velký kus alobalu, neneseme na něj směs s jehněčím masem, posypeme polovinou máty a polovinou pažitky a okraje alobalu zvedneme. Do pánve nalijeme vývar a povaříme do zhoustnutí. Vývar nalijeme na maso, alobal dobře uzavřeme, balíček vložíme do pařáčku nad vroucí vodu a pokrm vaříme v páře 30 minut.
- V kastrůlku přivedeme k varu marinádu, přidáme do ní zbytek máty a pažitky a necháme vychladnout. Směs s jehněčím masem přeneseme do nahřáté mísy. Do marinády vmícháme jogurt a marinádu nalijeme na maso. Pokrm zdobíme snítkami rozmarýnu.