Jehněčí maso se zeleninou po řecku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Olej olivový 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
Víno madeira 4 kávová lžička
Cuketa 1 ks
Jehněčí maso 500 g
Jogurt nízkotučný 120 g
Lilek 1 ks
Máta 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 kávová lžička
Paprika červená 1 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Šalotka 4 ks
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 266.6664 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté, nakrájené jehněčí maso dáme do misky. Suroviny na přípravu marinády smícháme. Marinádou přelijeme maso, obrátíme ho, překryjeme potravinářskou fólií a dáme na 8 hodin do chladničky. Potom maso vyjmeme, osušíme a odložíme. Marinádu uchováme.
  2. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej, přidáme maso a opékáme 5 minut dozlatova. Přidáme papriku, rajčata, lilek, cuketu a šalotky, sůl a pepř. Připravíme velký kus alobalu, neneseme na něj směs s jehněčím masem, posypeme polovinou máty a polovinou pažitky a okraje alobalu zvedneme. Do pánve nalijeme vývar a povaříme do zhoustnutí. Vývar nalijeme na maso, alobal dobře uzavřeme, balíček vložíme do pařáčku nad vroucí vodu a pokrm vaříme v páře 30 minut.
  3. V kastrůlku přivedeme k varu marinádu, přidáme do ní zbytek máty a pažitky a necháme vychladnout. Směs s jehněčím masem přeneseme do nahřáté mísy. Do marinády vmícháme jogurt a marinádu nalijeme na maso. Pokrm zdobíme snítkami rozmarýnu.