Polévka s těstovinami a čočkou
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Čočka jedlá |
175 g |
Majoránka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
25 g |
Olej olivový |
45 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčatová pasta |
30 ml |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Rigatoni |
50 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Voda pitná |
1000 ml |
Vývar zeleninový |
1750 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čočku společně s rozmačkaným stroužkem česneku vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme přibližně 20 minut, aby čočka měkla. Poté slijeme a čočku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Na rozehřátý olej smíchaný s polovinou udaného množství másla vložíme nakrájený celer a cibuli a necháme vařit.
- Když je zelenina už měkká, přidáme pastu ze sušených rajčat, čočku a zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, bazalkou a tymiánem a vaříme přibližně 30 minut.
- Poté vložíme do vývaru těstoviny a necháme ještě vařit 7 minut. Občas promícháme, aby se těstoviny neslepily.
- Ke konci vaření dáme do vývaru rozpustit zbylé máslo. Polévku dochutíme a můžeme servírovat.