Polévka s těstovinami a čočkou

Polévka s těstovinami a čočkou - obrázek

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Čočka jedlá 175 g
Majoránka 1 špetka
Máslo čerstvé 25 g
Olej olivový 45 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčatová pasta 30 ml
Sůl 1 špetka
Těstoviny Rigatoni 50 g
Tymián sušený 1 špetka
Voda pitná 1000 ml
Vývar zeleninový 1750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čočku společně s rozmačkaným stroužkem česneku vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme přibližně 20 minut, aby čočka měkla. Poté slijeme a čočku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Na rozehřátý olej smíchaný s polovinou udaného množství másla vložíme nakrájený celer a cibuli a necháme vařit.
  3. Když je zelenina už měkká, přidáme pastu ze sušených rajčat, čočku a zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, bazalkou a tymiánem a vaříme přibližně 30 minut.
  4. Poté vložíme do vývaru těstoviny a necháme ještě vařit 7 minut. Občas promícháme, aby se těstoviny neslepily.
  5. Ke konci vaření dáme do vývaru rozpustit zbylé máslo. Polévku dochutíme a můžeme servírovat.