Kuřecí řízky s koriandrem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Jogurt nízkotučný |
80 g |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 kávová lžička |
Olej kukuřičný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Šalotka |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Několik snítek koriandru odložíme na ozdobu, ostatní nakrájíme nahrubo.
- Na pánvi se silným dnem rozehřejeme kukuřičný olej a opékáme na něm kuřecí řízky 5 minut na každé straně dozlatova.
- Hotové řízky vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
- Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě a smícháme s jogurtem a smetanou. Na pánev s výpekem nalijeme kuřecí vývar a limetkovou šťávu, přivedeme k varu a přidáme česnek a šalotku. Oheň zmírníme a tekutinu zvolna vaříme asi minutu. Do jogurtové směsi přidáme rajče a směs pak přidáme na pánev. Zamícháme, podle chuti osolíme a opepříme a za stálého míchání zahříváme asi 2 minuty. Omáčka se však nesmí vařit. Nakonec přidáme nakrájený koriandr.
- Kuřecí řízky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkami koriandru.