Kuřecí řízky s koriandrem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Jogurt nízkotučný 80 g
Koriandr čerstvý 1 ks
Kuřecí prsa 4 ks
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Maizena - kukuřičný škrob 1 kávová lžička
Olej kukuřičný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Šalotka 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 polévková lžíce
Vývar drůbeží 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Několik snítek koriandru odložíme na ozdobu, ostatní nakrájíme nahrubo.
  2. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme kukuřičný olej a opékáme na něm kuřecí řízky 5 minut na každé straně dozlatova.
  3. Hotové řízky vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
  4. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě a smícháme s jogurtem a smetanou. Na pánev s výpekem nalijeme kuřecí vývar a limetkovou šťávu, přivedeme k varu a přidáme česnek a šalotku. Oheň zmírníme a tekutinu zvolna vaříme asi minutu. Do jogurtové směsi přidáme rajče a směs pak přidáme na pánev. Zamícháme, podle chuti osolíme a opepříme a za stálého míchání zahříváme asi 2 minuty. Omáčka se však nesmí vařit. Nakonec přidáme nakrájený koriandr.
  5. Kuřecí řízky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkami koriandru.