Farmářská polévka s fazolemi

Farmářská polévka s fazolemi - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Fazole červené sterilované 400 g
Mrkev kořen 3 ks
Olej olivový 30 ml
Oregano sušené 1 špetka
Paprika sterilovaná 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 15 ml
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Rigatoni 50 g
Tuřín 175 g
Vývar zeleninový 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme si olej, na kterém osmažíme nakrájenou cibuli, přilijeme rajčatový protlak, a vložíme nakrájenou zeleninu, sterilované papriky, oregano, sůl a pepř. Dobře promíchámea při mírné teplotě necháme vařit pod poklicí 30 minut.
  2. Přidáme těstoviny a necháme vařit dalších 5 minut.
  3. Nakonec vložíme fazole, necháme 2-3 minuty ohřát, přisypeme petržel a podle chuti dokořeníme.
  4. Můžeme podávat s nastrouhaným parmezánem.