Farmářská polévka s fazolemi
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Mrkev kořen |
3 ks |
Olej olivový |
30 ml |
Oregano sušené |
1 špetka |
Paprika sterilovaná |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
15 ml |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Rigatoni |
50 g |
Tuřín |
175 g |
Vývar zeleninový |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme si olej, na kterém osmažíme nakrájenou cibuli, přilijeme rajčatový protlak, a vložíme nakrájenou zeleninu, sterilované papriky, oregano, sůl a pepř. Dobře promíchámea při mírné teplotě necháme vařit pod poklicí 30 minut.
- Přidáme těstoviny a necháme vařit dalších 5 minut.
- Nakonec vložíme fazole, necháme 2-3 minuty ohřát, přisypeme petržel a podle chuti dokořeníme.
- Můžeme podávat s nastrouhaným parmezánem.