Šlemová polévka rýžová
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mrkev kořen |
0.5 ks |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř bílý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.0625 l |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar z hovězích kostí |
1.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na části másla osmahneme jemně nakrájenou cibuli a mrkev a zalijeme studeným vývarem. Přidáme opranou rýži, uvedeme do varu a vaříme úplně doměkka.
- Hotovou rýži prolisujeme, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu.
- Nakonec polévku zahustíme smetanou s rozkvedlaným žloutkem.