Šlemová polévka rýžová

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mrkev kořen 0.5 ks
Muškátový květ 1 špetka
Pepř bílý 1 špetka
Rýže loupaná 100 g
Smetana 12% (konzumní) 0.0625 l
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vývar z hovězích kostí 1.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na části másla osmahneme jemně nakrájenou cibuli a mrkev a zalijeme studeným vývarem. Přidáme opranou rýži, uvedeme do varu a vaříme úplně doměkka.
  2. Hotovou rýži prolisujeme, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu.
  3. Nakonec polévku zahustíme smetanou s rozkvedlaným žloutkem.