Minestrone s pečenými rajčaty a těstovinami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Olej olivový 15 ml
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 450 g
Sůl 1 špetka
Těstoviny Rigatoni 90 g
Vývar zeleninový 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nákrájená rajčata a papriku rozložíme na plech, posypeme najemno nakrájenou cibulí a zakapeme olivovým olejem. Takto vložíme do předehřáte trouby a na 190°C pečeme 30 minut. Během pečení zeleninu obracíme.
  2. Opečenou zeleninu na jemno rozmixujeme s 250 ml vývaru. Rozmixovanou směs pak přes síto pomocí lžíce propasírujeme do velkého kastrolu.
  3. Zalijeme zbylým vývarem, osolíme, opepříme a přidáme cukr a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme a uvedeme do varu.
  4. Na konec vložíme těstoviny a vaříme 7 minut. Polévku před podáváním ještě dle chuti můžeme dokořenit.