Minestrone s pečenými rajčaty a těstovinami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
15 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
450 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Rigatoni |
90 g |
Vývar zeleninový |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nákrájená rajčata a papriku rozložíme na plech, posypeme najemno nakrájenou cibulí a zakapeme olivovým olejem. Takto vložíme do předehřáte trouby a na 190°C pečeme 30 minut. Během pečení zeleninu obracíme.
- Opečenou zeleninu na jemno rozmixujeme s 250 ml vývaru. Rozmixovanou směs pak přes síto pomocí lžíce propasírujeme do velkého kastrolu.
- Zalijeme zbylým vývarem, osolíme, opepříme a přidáme cukr a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme a uvedeme do varu.
- Na konec vložíme těstoviny a vaříme 7 minut. Polévku před podáváním ještě dle chuti můžeme dokořenit.