Vývar s hráškem, těstovinami a kuřecími játry
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibulka jarní |
3 ks |
Hrášek mražený |
225 g |
Játra kuřecí |
115 g |
Majoránka |
3 špetka |
Máslo čerstvé |
15 g |
Olej olivový |
15 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
3 ks |
Šalvěj čerstvá |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Farfalle |
50 g |
Víno bílé |
30 ml |
Vývar drůbeží |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánev do rozehřátého oleje smíchaného s máslem vložíme prolisovaný česnek a čerstvé bylinky. Osolíme, opepříme a necháme smažit. Po několika minutách přidáme na menší kousky nakrájená kuřecí játra a zprudka je osmažíme, aby se zbarvila a oschla.
- Poté zalijeme směs vínem a necháme vařit, aby se víno vypařilo. Pánev odstavíme a játra podle chuti dokořeníme.
- Osolený a opepřený kuřecí vývar přivedeme k varu, vložíme do něj těstoviny a přisypeme hrášek. Necháme vařit 5 minut.
- Nakonec do vývaru vložíme osmažená kuřecí játra, nakrájené jarní cibulky a necháme prohřát. Můžeme ihned servírovat.