Vývar s hráškem, těstovinami a kuřecími játry

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibulka jarní 3 ks
Hrášek mražený 225 g
Játra kuřecí 115 g
Majoránka 3 špetka
Máslo čerstvé 15 g
Olej olivový 15 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 ks
Šalvěj čerstvá 3 ks
Sůl 1 špetka
Těstoviny Farfalle 50 g
Víno bílé 30 ml
Vývar drůbeží 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánev do rozehřátého oleje smíchaného s máslem vložíme prolisovaný česnek a čerstvé bylinky. Osolíme, opepříme a necháme smažit. Po několika minutách přidáme na menší kousky nakrájená kuřecí játra a zprudka je osmažíme, aby se zbarvila a oschla.
  2. Poté zalijeme směs vínem a necháme vařit, aby se víno vypařilo. Pánev odstavíme a játra podle chuti dokořeníme.
  3. Osolený a opepřený kuřecí vývar přivedeme k varu, vložíme do něj těstoviny a přisypeme hrášek. Necháme vařit 5 minut.
  4. Nakonec do vývaru vložíme osmažená kuřecí játra, nakrájené jarní cibulky a necháme prohřát. Můžeme ihned servírovat.