Pečená krůtí roláda

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Džus jablečný 4 polévková lžíce
Hrozinky 53.33328 g
Jablka 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Švestky 200 g
Vývar drůbeží 3 polévková lžíce
Džus jablečný 400 ml
Ocet jablečný 1 kávová lžička
Šalotka 1 ks
Vývar drůbeží 200 ml
Krůtí prsa 1 kg
Olej kukuřičný 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme šalotky a opékáme je 5 minut. Přidáme celer a jablko a opékáme je 5 minut. Přidáme zbytek surovin na nádivku, pánev přikryjeme a dusíme 5 minut. Nádivku dáme do misky a necháme vychladnout.
  2. Maso nařízneme vodorovně od slabšího konce k silnějšímu, rozevřeme, dáme mezi vrstvy potravinářské fólie a rozklepneme. Maso osolíme. Nádivku rozprostřeme na maso, maso zabalíme a svážeme provázkem. Na pekáči rozehřejeme olej a roládu na něm opečeme dozlatova. Potom vložíme do trouby a pečeme asi 80 minut.
  3. Roládu vyjmeme z pekáče a přikryjeme alobalem. Ze šťávy odstraníme tuk a pekáč postavíme na sporák. Přidáme šalotku a polovinu moštu a omáčku vaříme na středně silném ohni 2 minuty. Usazeniny ze dna seškrabujeme vařečkou. Přilijeme zbytek moštu, vývar a ocet a omáčku vaříme 10 minut do zhoustnutí. Z rolády odstraníme provázek, nakrájíme ji na plátky, rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou.