Pečená krůtí roláda
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Džus jablečný |
4 polévková lžíce |
Hrozinky |
53.33328 g |
Jablka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Švestky |
200 g |
Vývar drůbeží |
3 polévková lžíce |
Džus jablečný |
400 ml |
Ocet jablečný |
1 kávová lžička |
Šalotka |
1 ks |
Vývar drůbeží |
200 ml |
Krůtí prsa |
1 kg |
Olej kukuřičný |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme šalotky a opékáme je 5 minut. Přidáme celer a jablko a opékáme je 5 minut. Přidáme zbytek surovin na nádivku, pánev přikryjeme a dusíme 5 minut. Nádivku dáme do misky a necháme vychladnout.
- Maso nařízneme vodorovně od slabšího konce k silnějšímu, rozevřeme, dáme mezi vrstvy potravinářské fólie a rozklepneme. Maso osolíme. Nádivku rozprostřeme na maso, maso zabalíme a svážeme provázkem. Na pekáči rozehřejeme olej a roládu na něm opečeme dozlatova. Potom vložíme do trouby a pečeme asi 80 minut.
- Roládu vyjmeme z pekáče a přikryjeme alobalem. Ze šťávy odstraníme tuk a pekáč postavíme na sporák. Přidáme šalotku a polovinu moštu a omáčku vaříme na středně silném ohni 2 minuty. Usazeniny ze dna seškrabujeme vařečkou. Přilijeme zbytek moštu, vývar a ocet a omáčku vaříme 10 minut do zhoustnutí. Z rolády odstraníme provázek, nakrájíme ji na plátky, rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou.