Mořští ráčci s fazolkami a majoránkou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer řapíkatý 60 g
Fazolky blanšírované 100 g
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Krevety tygří - loupané 800 g
Majoránka 60 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 80 ml
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyloupeme ocásky mořských ráčků, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Mrkev oškrábeme. Očistíme celer. Očistíme fenykl, odřízneme košťál a vrchní tvrdé listy. Takto připravenou zeleninu omyjeme, mrkev pokrájíme na kolečka, celer na fenykl na kousky. Omyjeme fazolky a pokrájíme na kousky. Omyjeme majoránku a osušíme.
  2. Dáme do pánve celer a fenykl, přilijeme bílé víno, přidáme bobkový list a majoránku, vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, osolíme a 8-10 minut povaříme. Povaříme odděleně v osolené vodě 3 minuty fazolky a mrkev. Scedíme a dáme do pánve k fenyklu a celeru 3 minuty před koncem vaření. Nakonec přilijeme 3 lžíce oleje.
  3. Do pánve nalijeme zbývající olej a smažíme 2-3 minuty ocásky mořských ráčků, dokud mírně nezezlátnou. Osolíme, opepříme, přidáme k zelenině. Podáváme s fazolkami posypanými natrhanou natí fenyklu, kterou jsme uschovali.