Parma smažená s česnekovou kaší

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 1 stroužek
Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 120 g
Mléko polotučné 4 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Olej olivový 3 dl
Parma 1 kg
Petržel - nať 100 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 4 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Parmu očistíme, osušíme a naporcujeme. Osolíme, okořeníme, pokapeme jednotlivé porce citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném oleji.
  2. Mezitím připravíme kaši. Uvaříme oloupané brambory rozkrájené na menší kostky, slijeme, přidáme teplé mléko, prolisovaný česnek a rozmixujeme dohladka. Přidáme rozpuštěné máslo a šlehačem nebo ruční metlou vymícháme jemnou kaši.
  3. Servírujeme ozdobené posekanou petrželkou.