Parma smažená s česnekovou kaší
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
1 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mléko polotučné |
4 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Olej olivový |
3 dl |
Parma |
1 kg |
Petržel - nať |
100 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
4 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Parmu očistíme, osušíme a naporcujeme. Osolíme, okořeníme, pokapeme jednotlivé porce citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném oleji.
- Mezitím připravíme kaši. Uvaříme oloupané brambory rozkrájené na menší kostky, slijeme, přidáme teplé mléko, prolisovaný česnek a rozmixujeme dohladka. Přidáme rozpuštěné máslo a šlehačem nebo ruční metlou vymícháme jemnou kaši.
- Servírujeme ozdobené posekanou petrželkou.