Tradiční vánoční ryba
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Kopr čerstvý |
1 špetka |
Limetka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
55 g |
Mořský jazyk |
340 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
60 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Párátka vložíme do misky s vodou a necháme je namočit. Tak se v troubě nepřipálí. Troubu si předehřejeme na 190°C nebo na stupeň 5. Zapékací mísu vymažeme máslem.
- Filety osušíme a dáme do mísy.
- V misce smícháme máslo, půl šálku nastrouhaného parmezánu, nasekaný česnek, 1 lžičku limetkové kůry, sušený kopr, sůl, mrkev a celer nakrájený na malé kousky. Směs rozdělíme na tolik porci, kolik máme rybích filetů. Na každý filet dáme směs, filety zabalíme a zajistíme párátkem.
- Filety dáme do zapékací mísy, zabalenou stranou dolů. Každý filet posypeme mletou paprikou a zbývajícím parmezánem. Pečeme asi 30minut na horní příčce. Až budou filety hotové, přepneme troubu na gril a grilujeme rybu dozlatova další 2-3minuty.