Tradiční vánoční ryba

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 2 stroužek
Kopr čerstvý 1 špetka
Limetka 1 ks
Máslo čerstvé 55 g
Mořský jazyk 340 g
Mrkev kořen 1 ks
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Párátka vložíme do misky s vodou a necháme je namočit. Tak se v troubě nepřipálí. Troubu si předehřejeme na 190°C nebo na stupeň 5. Zapékací mísu vymažeme máslem.
  2. Filety osušíme a dáme do mísy.
  3. V misce smícháme máslo, půl šálku nastrouhaného parmezánu, nasekaný česnek, 1 lžičku limetkové kůry, sušený kopr, sůl, mrkev a celer nakrájený na malé kousky. Směs rozdělíme na tolik porci, kolik máme rybích filetů. Na každý filet dáme směs, filety zabalíme a zajistíme párátkem.
  4. Filety dáme do zapékací mísy, zabalenou stranou dolů. Každý filet posypeme mletou paprikou a zbývajícím parmezánem. Pečeme asi 30minut na horní příčce. Až budou filety hotové, přepneme troubu na gril a grilujeme rybu dozlatova další 2-3minuty.