Bruschetta alla caprese
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Ciabatta |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Mozzarella |
400 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
8 ks |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pesto |
200 g |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme rajčata, rozčtvrtíme je a zbavíme semen. Nakrájíme na kostičky a smícháme s olivovým olejem. Přidáme cukr, sůl a pepř.
- Čistou utěrkou osušíme mozzarellu, nastrouháme nahrubo a oloupeme česnek. Ciabattu nakrájíme na plátky a rozpečeme dozlatova na 200 °C.
- Křupavé krajíce potřeme česnekem a pestem, pokryjeme je mozzarellou, nakrájenými rajčaty a zapečeme v troubě, dokud se sýr trochu nerozpeče.
- Vzniklé bruschetty posypeme pepřem a drceným oreganem dle chuti. Ozdobíme bazalkou a černými olivami.