Bruschetta alla caprese

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Ciabatta 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Mozzarella 400 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olivy černé 8 ks
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pesto 200 g
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme rajčata, rozčtvrtíme je a zbavíme semen. Nakrájíme na kostičky a smícháme s olivovým olejem. Přidáme cukr, sůl a pepř.
  2. Čistou utěrkou osušíme mozzarellu, nastrouháme nahrubo a oloupeme česnek. Ciabattu nakrájíme na plátky a rozpečeme dozlatova na 200 °C.
  3. Křupavé krajíce potřeme česnekem a pestem, pokryjeme je mozzarellou, nakrájenými rajčaty a zapečeme v troubě, dokud se sýr trochu nerozpeče.
  4. Vzniklé bruschetty posypeme pepřem a drceným oreganem dle chuti. Ozdobíme bazalkou a černými olivami.