Játrová paštika s ořechy
Ingredience
Játra drůbeží |
250 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
5 ks |
Sůl |
1 špetka |
Worcester (worcesterská omáčka) |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme játra a osušená je nakrájíme na kostičky. Zlehka je opečeme na oleji s pěti listy šalvěje asi 3 minuty a necháme 5 minut táhnout; uvnitř by měla být játra stále růžová.
- Polovinu vlažných jater rozmixujeme se šalvějí, přidáme máslo, koření a ochutíme. Zbylá játra nakrájíme na nudličky a rozčtvrtíme ořechy.
- Do vhodné formy dáme játrový krém a nakrájená játra s ořechy, navrstvíme a dáme vychladnout. Před servírováním paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.