Játrová paštika s ořechy

Ingredience


Játra drůbeží 250 g
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový 1 kávová lžička
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Ořechy vlašské 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 5 ks
Sůl 1 špetka
Worcester (worcesterská omáčka) 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme játra a osušená je nakrájíme na kostičky. Zlehka je opečeme na oleji s pěti listy šalvěje asi 3 minuty a necháme 5 minut táhnout; uvnitř by měla být játra stále růžová.
  2. Polovinu vlažných jater rozmixujeme se šalvějí, přidáme máslo, koření a ochutíme. Zbylá játra nakrájíme na nudličky a rozčtvrtíme ořechy.
  3. Do vhodné formy dáme játrový krém a nakrájená játra s ořechy, navrstvíme a dáme vychladnout. Před servírováním paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.