Vařené kevety s citronovo- olejovou omáčkou

Vařené kevety s citronovo- olejovou omáčkou - obrázek

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Citronová šťáva 1 dl
Hořčice 200 ml
Krevety tygří - loupané 1.5 kg
Ocet vinný 400 ml
Olej olivový 1.5 dl
Pepř černý mletý 4 g
Petržel - nať 100 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce. Přidáme ocet, bobkový list, víno a vodu a 35 minut povaříme. Zcedíme, propláchneme a dáme do mísy.
  2. V jiné misce smícháme hořčici, olej, sůl, pepř, citronovou šťávu a na jemno nasekanou petrželku. Ušleháme do hladké, jemné omáčky, kterou můžeme servírovat zvlášť nebo jí polijeme krevety na míse.