Vařené kevety s citronovo- olejovou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 dl |
Hořčice |
200 ml |
Krevety tygří - loupané |
1.5 kg |
Ocet vinný |
400 ml |
Olej olivový |
1.5 dl |
Pepř černý mletý |
4 g |
Petržel - nať |
100 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce. Přidáme ocet, bobkový list, víno a vodu a 35 minut povaříme. Zcedíme, propláchneme a dáme do mísy.
- V jiné misce smícháme hořčici, olej, sůl, pepř, citronovou šťávu a na jemno nasekanou petrželku. Ušleháme do hladké, jemné omáčky, kterou můžeme servírovat zvlášť nebo jí polijeme krevety na míse.