Zelný salát s nektarinkou

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Cukr krupice 1.5 kávová lžička
Nektarinka 1 ks
Ocet jablečný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 3 polévková lžíce
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchneme zelí, usušíme ho, nakrájíme na nudličky. Nektarinku oloupeme, odstraníme pecku, nakrájíme na plátky. Oloupeme a nasekáme nadrobno cibuli. Dáme vše do mísy a promícháme.
  2. Z nízkotučné smetany, octa a petrželky připravíme dresink, který dochutíme cukrem a pepřem. Zamícháme ho do salátu a chladíme alespoň 2 hodiny.