Zelný salát s nektarinkou
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Cukr krupice |
1.5 kávová lžička |
Nektarinka |
1 ks |
Ocet jablečný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
3 polévková lžíce |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchneme zelí, usušíme ho, nakrájíme na nudličky. Nektarinku oloupeme, odstraníme pecku, nakrájíme na plátky. Oloupeme a nasekáme nadrobno cibuli. Dáme vše do mísy a promícháme.
- Z nízkotučné smetany, octa a petrželky připravíme dresink, který dochutíme cukrem a pepřem. Zamícháme ho do salátu a chladíme alespoň 2 hodiny.