Meloun s vinaigrettou
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Máta |
3 polévková lžíce |
Meloun cukrový |
0.5 ks |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Meloun zbavíme semen a kulatým kráječkem vydlabeme dužinu. Nakrájíme oloupanou okurku na malé kostičky a rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme a zbavíme je semen. Nakrájíme na kostičky.
- Kuličky melounu, rajčata a okurky smícháme v míse s trochou soli a 2 lžícemi máty a necháme 10 minut odležet.
- Vinaigrettu připravíme z oleje, octa, zbytku nasekané máty, soli a kmínu. Přelijeme ji přes směs melounu a zeleniny a marinujeme 30 minut.
- Vzniklý salát můžeme ozdobit lístky máty.