Meloun s vinaigrettou

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Máta 3 polévková lžíce
Meloun cukrový 0.5 ks
Okurka salátová 0.5 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Meloun zbavíme semen a kulatým kráječkem vydlabeme dužinu. Nakrájíme oloupanou okurku na malé kostičky a rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme a zbavíme je semen. Nakrájíme na kostičky.
  2. Kuličky melounu, rajčata a okurky smícháme v míse s trochou soli a 2 lžícemi máty a necháme 10 minut odležet.
  3. Vinaigrettu připravíme z oleje, octa, zbytku nasekané máty, soli a kmínu. Přelijeme ji přes směs melounu a zeleniny a marinujeme 30 minut.
  4. Vzniklý salát můžeme ozdobit lístky máty.