Žralok po sicilsku
Ingredience
Ančovička - filety |
20 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Kapary |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
5 g |
Žraločí steak |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme do cedníku okapat a hrubě pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku a cibuli, omyjeme je a nasekáme. V pánvi osmažíme na oleji nasekaný česnek a cibuli.
- Přidáme pomoučené žraločí plátky a smažíme z každé strany 2 minuty. Osolíme a udržujeme v teple. Do stejné pánve dáme pokrájená rajčata a nasekaná filátka ančoviček, dusíme asi 10 minut.
- Do pánve vložíme rybí plátky, přidáme kapary a petrželku, dusíme ještě 5 minut. Podáváme horké.