Žralok po sicilsku

Ingredience


Ančovička - filety 20 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Kapary 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Rajčata 200 g
Sůl 5 g
Žraločí steak 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme do cedníku okapat a hrubě pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku a cibuli, omyjeme je a nasekáme. V pánvi osmažíme na oleji nasekaný česnek a cibuli.
  2. Přidáme pomoučené žraločí plátky a smažíme z každé strany 2 minuty. Osolíme a udržujeme v teple. Do stejné pánve dáme pokrájená rajčata a nasekaná filátka ančoviček, dusíme asi 10 minut.
  3. Do pánve vložíme rybí plátky, přidáme kapary a petrželku, dusíme ještě 5 minut. Podáváme horké.