Pivní omáčka
Ingredience
Česnek |
2 g |
Chléb konzumní |
75 g |
Jalovec |
4 ks |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.2 g |
Petržel - nať |
5 g |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
200 ml |
Sůl |
0.5 g |
Vývar z hovězích kostí |
200 ml |
Základní hnědá omáčka |
30 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci promícháme černé pivo a hovězí vývar. K tekutině přidáme kmín, mletou papriku, utřený česnek, v hmoždíři natlučené kuličky jalovce a nasekanou petrželku. Celou směs vaříme na mírném plameni 15 minut.
- Po 15 minutách tekutinu promícháme s nadrobeným černým chlebem a základní hnědou omáčkou. Dle chuti přidáme sůl a pepř.
- Tuto omáčku podáváme k restovaným vepřovým nudličkám.