Pivní omáčka

Ingredience


Česnek 2 g
Chléb konzumní 75 g
Jalovec 4 ks
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.2 g
Petržel - nať 5 g
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 200 ml
Sůl 0.5 g
Vývar z hovězích kostí 200 ml
Základní hnědá omáčka 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci promícháme černé pivo a hovězí vývar. K tekutině přidáme kmín, mletou papriku, utřený česnek, v hmoždíři natlučené kuličky jalovce a nasekanou petrželku. Celou směs vaříme na mírném plameni 15 minut.
  2. Po 15 minutách tekutinu promícháme s nadrobeným černým chlebem a základní hnědou omáčkou. Dle chuti přidáme sůl a pepř.
  3. Tuto omáčku podáváme k restovaným vepřovým nudličkám.