Mořský okouník po mlynářsku
Ingredience
Citronová šťáva |
30 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Okouník mořský |
1200 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stáhneme z ryb kůži, vykucháme je, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, lehce obalíme v mouce. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku.
- V nepřilnavé pánvi rozehřejeme 40 g másla a na prudkém plameni na něm osmažíme ryby po obou stranách dozlatova. Vyjmeme je a udržujeme mezi dvěma talíři teplé.
- Do stejné pánve nalijeme citronovou šťávu, přidáme několik lžic vody a necháme na mírném plameni povařit.
- Stáhneme pánev z ohně a vmícháme vidličkou na kousky pokrájené máslo. Osolíme a opepříme omáčku mletým pepřem, vrátíme do ní ryby, které jsme udržovali stranou teplé. Horký pokrm podáváme.