Mořský okouník po mlynářsku

Ingredience


Citronová šťáva 30 ml
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Okouník mořský 1200 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Sůl 5 g
Voda pitná 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stáhneme z ryb kůži, vykucháme je, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, lehce obalíme v mouce. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku.
  2. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme 40 g másla a na prudkém plameni na něm osmažíme ryby po obou stranách dozlatova. Vyjmeme je a udržujeme mezi dvěma talíři teplé.
  3. Do stejné pánve nalijeme citronovou šťávu, přidáme několik lžic vody a necháme na mírném plameni povařit.
  4. Stáhneme pánev z ohně a vmícháme vidličkou na kousky pokrájené máslo. Osolíme a opepříme omáčku mletým pepřem, vrátíme do ní ryby, které jsme udržovali stranou teplé. Horký pokrm podáváme.