Kapr po vinařsku

Ingredience


Česnek 10 g
Kapr obecný 800 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 10 g
Protlak rajčatový 50 g
Sůl 5 g
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oškrábeme z kapra šupiny, vykucháme ho, promyjeme, osolíme a lehce obalíme v mouce. V pánvi ho osmažíme na mírném plameni na rozehřátém másle, zalijeme vínem, necháme víno vyvařit, přidáme rajčatový protlak rozředěný v 1 dl vlažné vody a uvedeme směs do varu. Je-li třeba, přilijeme ještě trochu vody.
  2. Oloupeme stroužky česneku, vyřízneme z nich případný zelený střed. Omyjeme a osušíme petrželku, nasekáme ji společně s česnekem. Kapra vykostíme, přemístíme rybí maso s omáčkou na servírovací mísu, posypeme vše nasekanou směsí petrželky s česnekem a ihned podáváme na stůl.