Kapr po vinařsku
Ingredience
Česnek |
10 g |
Kapr obecný |
800 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
10 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oškrábeme z kapra šupiny, vykucháme ho, promyjeme, osolíme a lehce obalíme v mouce. V pánvi ho osmažíme na mírném plameni na rozehřátém másle, zalijeme vínem, necháme víno vyvařit, přidáme rajčatový protlak rozředěný v 1 dl vlažné vody a uvedeme směs do varu. Je-li třeba, přilijeme ještě trochu vody.
- Oloupeme stroužky česneku, vyřízneme z nich případný zelený střed. Omyjeme a osušíme petrželku, nasekáme ji společně s česnekem. Kapra vykostíme, přemístíme rybí maso s omáčkou na servírovací mísu, posypeme vše nasekanou směsí petrželky s česnekem a ihned podáváme na stůl.