Dušená perlička na ananasu

Ingredience


Ananas 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 5 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Džus ananasový 300 ml
Olej slunečnicový 5 polévková lžíce
Perlička 1 ks
Rum 100 ml
Tabasco 1 ml
Vývar drůbeží 300 ml
Základní hnědá omáčka 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nasolenou a opepřenou perličku opečeme ze všech stran na 2 lžících oleje. Poté zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme 30 - 40 minut.
  2. Na zbylém oleji orestujeme jarní cibulku, chilli papričku a nakrájený ananas. Poté zalijeme ananasovou šťávou a rumem. Celou směs přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Dle chuti přidáme cukr, sůl a pepř. Dochutíme tabascem. Vše zahustíme základní hnědou omáčkou.
  3. Perličku podáváme s ananasovou omáčkou.