Dušená perlička na ananasu
Ingredience
Ananas |
1 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
5 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Džus ananasový |
300 ml |
Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce |
Perlička |
1 ks |
Rum |
100 ml |
Tabasco |
1 ml |
Vývar drůbeží |
300 ml |
Základní hnědá omáčka |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nasolenou a opepřenou perličku opečeme ze všech stran na 2 lžících oleje. Poté zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme 30 - 40 minut.
- Na zbylém oleji orestujeme jarní cibulku, chilli papričku a nakrájený ananas. Poté zalijeme ananasovou šťávou a rumem. Celou směs přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Dle chuti přidáme cukr, sůl a pepř. Dochutíme tabascem. Vše zahustíme základní hnědou omáčkou.
- Perličku podáváme s ananasovou omáčkou.