Mořský vlk s čočkou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Čočka jedlá |
150 g |
Kari koření |
5 g |
Mořský vlk |
1500 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Necháme bobtnat čočku 12 hodin a s oloupaným stroužkem česneku a bobkovým listem ji uvaříme.
- Mezitím vykucháme rybu, vykrájíme z ní plátky, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme je okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme.
- Oloupeme cibuli a zbývající stroužek česneku, omyjeme je, cibuli pokrájíme a stroužek česneku lehce podrtíme. Omyjeme petrželku, osušíme ji a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme pokrájené rybí maso a na prudkém plameni je za častého míchání po všech stranách osmažíme mírně do zlatova. Osolíme ho a opepříme, vyjmeme z pánve a dáme stranou.
- Do stejné pánve nalijeme zbývající olej a osmažíme na něm pokrájenou cibuli a stroužek česneku, aniž bychom je nechali zbarvit. Vmícháme kari koření, přidáme nasekaná rajčata, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem a za občasného zamíchání je podusíme 5 minut. Přidáme scezenou čočku, naběračku vody a podusíme vše dalších 10 minut, pak přidáme rybí maso, které jsme měli stranou, a prohřejeme je. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.