Mořský vlk s čočkou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Čočka jedlá 150 g
Kari koření 5 g
Mořský vlk 1500 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Rajčata 200 g
Sůl 5 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Necháme bobtnat čočku 12 hodin a s oloupaným stroužkem česneku a bobkovým listem ji uvaříme.
  2. Mezitím vykucháme rybu, vykrájíme z ní plátky, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme je okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme.
  3. Oloupeme cibuli a zbývající stroužek česneku, omyjeme je, cibuli pokrájíme a stroužek česneku lehce podrtíme. Omyjeme petrželku, osušíme ji a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme pokrájené rybí maso a na prudkém plameni je za častého míchání po všech stranách osmažíme mírně do zlatova. Osolíme ho a opepříme, vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  4. Do stejné pánve nalijeme zbývající olej a osmažíme na něm pokrájenou cibuli a stroužek česneku, aniž bychom je nechali zbarvit. Vmícháme kari koření, přidáme nasekaná rajčata, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem a za občasného zamíchání je podusíme 5 minut. Přidáme scezenou čočku, naběračku vody a podusíme vše dalších 10 minut, pak přidáme rybí maso, které jsme měli stranou, a prohřejeme je. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.