Obalené filety z ropušnice

Ingredience


Citronová šťáva 20 ml
Cuketa 150 g
Jogurt bílý 40 g
Mrkev kořen 120 g
Olej arašídový (podzemnicový) 50 ml
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Pórek 120 g
Ropušnice - filety 600 g
Strouhanka 80 ml
Sůl 5 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky z ropušnice omyjeme a osušíme. Omyjeme petrželku, jemně ji nasekáme. V míse smícháme jogurt s citronovou šťávou, přidáme žloutky a trochu nasekané petrželky, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, vše promícháme a dáme do této směsi na 15 minut marinovat plátky ryb. Občas je obrátíme.
  2. Připravenou zeleninu omyjeme, pórek pokrájíme na kolečka, cukety a mrkve na širší proužky. Nalijeme do pánve olej a osmažíme na něm pokrájenou zeleninu, přidáme po špetce soli a pepře, přilijeme několik lžic vody, na středním plameni vše 5-6 minut podusíme.
  3. Promícháme strouhanku se zbylou nasekanou petrželkou, obalíme ve směsi z marinády scezené rybí plátky a rukou je do směsi přitlačíme, aby směs na nich dobře držela. Obalené rybí plátky osmažíme v rozehřátém arašídovém oleji tak, aby byly po obou stranách dozlatova, vyjmeme je a necháme z nich okapat olej na savém kuchyňském papíru. Přemístíme je na servírovací mísu a horké je podáváme s připravenou zeleninou na stůl.