Obalené filety z ropušnice
Ingredience
Citronová šťáva |
20 ml |
Cuketa |
150 g |
Jogurt bílý |
40 g |
Mrkev kořen |
120 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
50 ml |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Pórek |
120 g |
Ropušnice - filety |
600 g |
Strouhanka |
80 ml |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky z ropušnice omyjeme a osušíme. Omyjeme petrželku, jemně ji nasekáme. V míse smícháme jogurt s citronovou šťávou, přidáme žloutky a trochu nasekané petrželky, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, vše promícháme a dáme do této směsi na 15 minut marinovat plátky ryb. Občas je obrátíme.
- Připravenou zeleninu omyjeme, pórek pokrájíme na kolečka, cukety a mrkve na širší proužky. Nalijeme do pánve olej a osmažíme na něm pokrájenou zeleninu, přidáme po špetce soli a pepře, přilijeme několik lžic vody, na středním plameni vše 5-6 minut podusíme.
- Promícháme strouhanku se zbylou nasekanou petrželkou, obalíme ve směsi z marinády scezené rybí plátky a rukou je do směsi přitlačíme, aby směs na nich dobře držela. Obalené rybí plátky osmažíme v rozehřátém arašídovém oleji tak, aby byly po obou stranách dozlatova, vyjmeme je a necháme z nich okapat olej na savém kuchyňském papíru. Přemístíme je na servírovací mísu a horké je podáváme s připravenou zeleninou na stůl.