Marocká dušená zelenina

Ingredience


Cibule 1 ks
Cizrna 425 g
Cuketa 180 g
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Kuskus 370 g
Mrkev kořen 2 ks
Rajčata 4 ks
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Tuřín 1 ks
Vývar zeleninový 1200 ml
Zázvor mletý 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cizrnu scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Rajčata nakrájíme nahrubo a rozdělíme na poloviny. Polovinu rozmixujeme, dáme do kastrůlku, zředíme 1 1/4 hrnku zeleninového vývaru, přivedeme k varu a zmírníme oheň. Přidáme cibuli, mrkev, nakrájený koriandr a sůl podle chuti, za občasného míchání vaříme 10 minut.
  2. Do směsi v kastrůlku vmícháme zbytek rajčat, cuketu, tuřín, kurkumu, zázvor a skořici. Kastrůlek přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 30 minut. Potom do ní přidáme cizrnu a několik minut prohřejeme.
  3. Zatím přivedeme v kastrůlku k varu zbytek zeleninového vývaru, osolíme a za stálého míchání do něj sypeme kuskus. Rendlík odstavíme, přikryjeme pokličkou a kuskus necháme 5 minut stát. Nakonec kuskus rozdělíme na talíře, navrch upravíme zeleninu, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkami koriandru.