Marocká dušená zelenina
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cizrna |
425 g |
Cuketa |
180 g |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Kuskus |
370 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Rajčata |
4 ks |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Tuřín |
1 ks |
Vývar zeleninový |
1200 ml |
Zázvor mletý |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cizrnu scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Rajčata nakrájíme nahrubo a rozdělíme na poloviny. Polovinu rozmixujeme, dáme do kastrůlku, zředíme 1 1/4 hrnku zeleninového vývaru, přivedeme k varu a zmírníme oheň. Přidáme cibuli, mrkev, nakrájený koriandr a sůl podle chuti, za občasného míchání vaříme 10 minut.
- Do směsi v kastrůlku vmícháme zbytek rajčat, cuketu, tuřín, kurkumu, zázvor a skořici. Kastrůlek přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 30 minut. Potom do ní přidáme cizrnu a několik minut prohřejeme.
- Zatím přivedeme v kastrůlku k varu zbytek zeleninového vývaru, osolíme a za stálého míchání do něj sypeme kuskus. Rendlík odstavíme, přikryjeme pokličkou a kuskus necháme 5 minut stát. Nakonec kuskus rozdělíme na talíře, navrch upravíme zeleninu, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkami koriandru.