Kuličky z hovězího masa v rajské omáčce se špagetami

Kuličky z hovězího masa v rajské omáčce se špagetami - obrázek

Ingredience


Bageta 2 plátek
Bazalka 4 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí maso mleté 450 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Těstoviny Spaghettini 350 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dva plátky bagety (může být i veka) zbavíme kůrky, vložíme do mísy a zalijeme půlšálkem vody. Necháme vodu natáhnout, zhruba pět minut, poté vodu vymačkáme a vylijeme. Do mísy k bagetě přidáme nasekanou petrželovou nať, lžíci nasekané bazalky, mleté maso, stroužek utřeného česneku, vejce, sůl, pepř a promísíme, až utvoříme kompaktní hmotu. Pod fólií uložíme do chladničky.
  2. V hlubším kastrolu na oleji zhruba pět minut smažíme drobně posekanou cibuli s jedním stroužkem česneku pokrájeným na plátky. Poté přidáme rajčata i s nálevem, rajčatový protlak, tři lžíce bazalky, cukr, pepř, sůl a vaříme na mírném plameni zhruba dvacet pět minut, až omáčka zhoustne. Poté do omáčky vložíme malé kuličky z připravené masové hmoty, vaříme asi půl hodiny.
  3. V mezičase ve větším hrnci uvaříme těstoviny na skus, scedíme, necháme okapat. Poté je přendáme do velké mísy, na ně nalijeme horkou omáčku s knedlíčky, posypeme strouhaným parmezánem a ihned podáváme. Můžeme ještě přidat v misce další nastrouhaný parmezán.