Mořský jazyk Saint-Germain

Ingredience


Brambory 600 g
Máslo čerstvé 200 g
Mořský jazyk 600 g
Omáčka rybí 50 ml
Omáčka tatarská 200 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Strouhanka 120 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z ryby použijeme pouze filety.
  2. Rozpustíme máslo, ve kterém osolené a opepřené kousky ryby namočíme a potom obalíme ve strouhance. Tento postup 2x opakujeme.
  3. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a obalené kousky usmažíme z obou stran dozlatova.
  4. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Usmažíme na stejné pánvi jako rybu. Podáváme s tatarskou omáčkou, do které nakapeme trochu rybí omáčky.