Mořský jazyk Saint-Germain
Ingredience
Brambory |
600 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mořský jazyk |
600 g |
Omáčka rybí |
50 ml |
Omáčka tatarská |
200 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Strouhanka |
120 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z ryby použijeme pouze filety.
- Rozpustíme máslo, ve kterém osolené a opepřené kousky ryby namočíme a potom obalíme ve strouhance. Tento postup 2x opakujeme.
- Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a obalené kousky usmažíme z obou stran dozlatova.
- Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Usmažíme na stejné pánvi jako rybu. Podáváme s tatarskou omáčkou, do které nakapeme trochu rybí omáčky.